Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

9.4.2010 - Kotiinpäin vedosta turhaa meteliä

Kiistely yhdistettävien hätäkeskusten sijoituspaikoista ei ole yllättäen laantunut, vaikka sisäministeri Anne Holmlund (kok) on useaan otteeseen perustellut julkisuudessa ratkaisunsa, jonka myötä mm Pirkanmaan ja Satakunnan yhteinen hätäkeskus tullaan sijoittamaan Poriin ja Keski-Suomen sekä Pohjanmaan hätäkeskus Vaasaan.

Nyt Pirkanmaan ja Keski-Suomen kansanedustajat ovat yhdistäneet voimansa, ja he vaativat ministeri Holmlundia muuttamaan päätöksensä; toisin sanoen sijoittamaan hätäkeskuksen Porin sijasta Tampereelle ja Vaasan sijasta Jyväskylään.

Kansanedustajat ovat syyttäneet ulvilalaista ministeriä kotiinpäin vedosta, kun hän on ministeriönsä virkamiesten selvitysten perusteella päättänyt sijoittaa hätäkeskuksen Poriin. Tampereella ei pidetä minkäänlaisena perusteena esimerkiksi sitä, että Porissa on myös valtakunnallinen hätäkeskuslaitos, ja että Porissa on uudet ja maanalaiset tilat hätäkeskukselle toisin kuin Tampereella.
Kansanedustajat ihmettelevät myös sitä, miten Porista voidaan osata lähettää apua Pirkanmaan perukoille tai vastaavasti Vaasasta Keski-Suomen rallipoluille.

Jyväskyläläisten ja tamperelaisten perustelut vaatimuksilleen ovat kuitenkin kestämättömiä. Yhtä hyvin voidaan kysyä, miten Tampereelta osataan lähettää apua vaikka Luvian Peränkylään? Ministeri on kuitenkin on vakuuttanut, että avun lähettäminen onnistuu ajanmukaisen tekniikan ja osaavien päivystäjien ansiosta.

Yhtä turha on väite kotiinpäin vedosta, ja erityisen turhalta se kuulostaa juuri tamperelaisten tai jyväskyläläisten kansanedustajien suusta. Molemmilla mahtikaupungeilla on useimmiten ollut hallituksessa oma ministeri, olipa hallituspohja mikä tahansa, ja tunnettu tosiasia on, että näiden kaupunkien tai maakuntien ministerit ovat perinteisesti osanneet kotiinpäin vedon taidon. Näyttöä löytyy esimerkiksi tiehankkeista sekä valtion muiden rahavirtojen suunnasta.

Nyt on tärkeää, että ministeri Holmlund pysyy lujana eikä muuta päätöksiään. Mikäli hän alistuu joidenkin kansanedustajien äänekkään painostuksen alla, osoittaisi se sisäministeriltä huonoa paineensietokykyä, koska perustelut aiemmille päätöksille ovat vahvat.

Tuekseen Holmlund tarvitsee nyt ainakin koko Satakunnan tuen puoluekantaan katsomatta. Erityistä aktiivisuutta tarvitaan Satakuntaliitolta, maakunnan kansanedustajilta sekä Porin kaupungilta, olivatpa näiden tahojen sekä ministeri Holmlundin suhteet kuinka huonot tahansa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva