Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

1.4.2010 - Tervemenoa Turkuun, Korhonen!

Sosialidemokraattien puoluekokouksen valmisteluun toukokuun lopulla saatiin lisäväriä, kun puoluesihteeri Ari Korhonen valittiin kotikaupunkinsa Turun apulaiskaupunginjohtajaksi, ja hän siirtyy tehtävään jo toukokuun alussa.

Vajaat kaksi vuotta sitten puheenjohtaja Jutta Urpilaisen aisapariksi valitun Korhosen pestiä puoluesihteerinä kaavailtiin pidemmäksi kuin yksi puoluekokouskausi, mutta näin kävi, eikä ratkaisu ollut välttämättä huono SDP:n kannalta.

Uudelta kaksikolta odotettiin puolueen johdossa paljon, mutta vuoden 2007 eduskuntavaaleissa romahtanut SDP:n kannatus on päässyt taas nousuun vasta viime kuukausina. Jutta Urpilainen onkin vähitellen lunastanut paikkansa puolueen puheenjohtajana, mutta sen sijaan Ari Korhosen rooliin puoluesihteerinä on ollut kentällä tyytymättömyyttä.

Puoluesihteerillä on tärkeä asema vaalivankkureiden vetäjänä, ja Korhosen kaudella demarit ovat hävinneet kahdet vaalit. Paljolti Ari Korhosen ansiota on myös mm. SDP:n viestintätuen uusjako, jonka seurauksena puolue ryhtyi panostamaan verkkoviestintään ja supisti voimakkaasti kolmepäiväisten maakuntalehtien, kuten Uuden Ajan lehtitukea tunnetuin seurauksin.

Jutta Urpilaisen jatkoa SDP:n puheenjohtajana Joensuun puoluekokouksen jälkeen ei ole asetettu kentällä kyseenalaiseksi. Sen sijaan Ari Korhonen olisi saattanut saada haastajan puoluesihteeriksi, mikäli hän ei olisi valinnut työpaikakseen Helsingin Saariniemenkadun sijasta Turkua. Siispä tervemenoa.

Peli uuden puoluesihteerin löytämiseksi on alkanut, ja kilpaan on veikattu jo useita ehdokkaita. Kilpaan lähtijöiksi on povattu esimerkiksi SDP:tä ja SAK:ta useissa eri tehtävissä palvellutta Reijo Paanasta sekä Uutispäivä Demarin toimitusjohtajana vastikään aloittanutta TUL:n entistä pääsihteeriä Esko Rantoa. Ranto hävisi viime puoluekokouksessa Korhoselle niukasti äänin 177-172. Varmasti muitakin nimiä tulee esille, toivottavasti myös maakunnista.

Suotavaa onkin, että uusi puoluesihteeri pystyy katsomaan Suomea laajalla perspektiivillä eikä hänen näkemyksensä rajoitu vain kehäkolmosen sisäpuolelle.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva