Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

26.3.2010 - Kaukana kekrijuhlista

Keskustapuolueessa runsaan kahden viikon kuluttua käynnistyvä puheenjohtajakamppailu neljän ehdokkaan kesken suuntaa vääjämättä huomion myös siihen, kuka Vanhasen kakkoshallitusta johtaa viimeisen vuoden ennen keväällä 2011 käytäviä eduskuntavaaleja. Ellei sitten Suomessa jouduta ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin, mikä ei kuitenkaan ole todennäköistä.
Keskusta vaihtaa puheenjohtajaansa kesäkuussa ja uuden puheenjohtajan pitäisi toimia hallituksen loppukauden myös pääministerinä. Kaksoisroolin vetäminen ja lähestyvät eduskuntavaalit, joihin keskusta lähtee kolmossijalta puolueiden suuruudella mitattuna, vaikuttaa melko mahdottomalta yhtälöltä. Tämä lujittaa kokoomuksen otetta nykyhallituksesta entisestään, sillä keskustan uusi puheenjohtaja joutuu keskittämään huomionsa lähestyviin vaaleihin ja yrityksiin nostaa keskustan kannatusta. Peikkona väijyy putoaminen oppositioon. Yksi mahdollisuus on, että värittömäksi ja näkymättömäksi käynyt Vanhanen jatkaisi vielä kuitenkin pääministerinä seuraaviin vaaleihin asti.
Tänä keväänä tullaan keskustassa käymään ankara puheenjohtajakilpa, josta kekrijuhlat ovat kaukana. Kun mahdollisista puheenjohtajaehdokkaista niin moni luopui kuka mistäkin syystä, pitää kysyä, miksei jaossa oleva valta kiinnostanut ja miksi keskustan linja on nyt hukassa?
Yhdeksällätoista paikkakunnalla kiertävä keskustan puheenjohtajaehdokkaiden kampanja sisältää tenttejä, joissa ehdolla olevat ministerit Paavo Väyrynen, Mauri Pekkarinen ja Mari Kiviniemi sekä kansanedustaja Timo Kaunisto vastaavat kysymyksiin ja kansa äänestää päivän voittajan. Tämä ei tietenkään ole vielä puheenjohtajavaali, jonka aika koittaa kesäkuun puoluekokouksessa.
Uutispäivä Demarin jututtamat SDP:n puolueosastojen puheenjohtajat toivoivat - naurunpyrskähdyksiä pidätellen - keskustan johtoon joko Pekkarista tai Väyrystä, koska molemmat tunnetaan ja heidän tapansa tiedetään.
Nähtäväksi jää, pystyykö keskusta nuorennusleikkaukseen, jolloin sen pitäisi valita puheenjohtajakseen Mari Kiviniemi.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva