Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

23.3.2010 - Eduskuntavaaleihin valmistaudutaan jo vauhdilla

Valmistautuminen runsaan vuoden kuluttua pidettäviin eduskuntavaaleihin on alkanut vauhdilla jo Satakunnassakin. Esimerkiksi sosialidemokraattien ehdokasasettelu on jo käynnistynyt, ja puolueella on tiedossa tässä vaiheessa kolme varmaa ehdokasta.
Ehdokkuudestaanhan on jo aiemmin ilmoittanut huittislainen lupaus Ashton Peasley, ja viime viikolla mukaan lähtivät Raumalta Kristiina Salonen sekä Jouko Aitonurmi.
Raumalaisten ehdokkaiden tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että Rauman ääniharava Reijo Kallio ilmoitti taannoin, ettei hän enää lähde ehdokkaaksi, joten Raumalla on ainakin periaatteessa kansanedustajan paikka vapaana.
Muualla Satakunnassa sosialidemokraatit ovat sen sijaan odottavalla kannalla. Erittäin todennäköistä on, että porilaiset istuvat kansanedustajat Krista Kiuru ja Antti Vuolanne asettuvat ehdokkaiksi, mutta demareilla on Porista ollut perinteisesti useampia ehdokkaita, ja tälläkin kertaa porilaisten tavoitteena on saada listalle kuusi ehdokasta. Mielenkiinnolla odotetaan, mitä esimerkiksi tekee jo kertaalleen eduskuntapaikastaan luopunut Mikko Elo: asettuuko hän vielä kerran ehdolle, vai testamenttaako hän ääniään esimerkiksi Arja Laulaiselle.
Keskisestä Satakunnasta ja Pohjois-Satakunnasta odotetaan myös ehdokkaita, ja todennäköisenä pidetään Satakunnan sosialidemokraattien puheenjohtajan Harri Lehtosen lähtöä Eurasta mukaan. Maakunnassa on harrastettu eräänlaista vedonlyöntiä myös siitä, lähteekö Suomen sosialidemokraattisimmasta kaupungista Harjavallasta Heli Eskanen sittenkin vielä mukaan kilpaan.
Satakunnan sosialidemokraattien piirihallitus on ottanut tavoitteekseen, että ehdokkaiden pitäisi olla selvillä elokuun loppuun mennessä. Täysi ehdokaslista merkitsee Satakunnassa 14 ehdokkaan löytymistä. Joidenkin povausten mukaan maakunnassa saattaa olla jopa tunkua sosialidemokraattien listalle, joten jäsenäänestyskään ei ole mahdotonta.
Selvää on joka tapauksessa se, että demarit tarvitsevat valovoimaisia ehdokkaita säilyttääkseen asemansa maakunnan suurimpana puolueena. Viime eduskuntavaaleissa SDP sai Satakunnassa 29,5 prosentin kannatuksen, vaikka puolueen kannatus koko maassa koki pienoisen romahduksen.
Kun sosialidemokraatit ovat nyt gallupnousijana, ja kokoomuksen glooria on himmenemässä, on demareilla hyvällä ehdokasasettelulla mahdollisuus Satakunnassa selvään vaalivoittoonkin.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva