Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

12.3.2010 - Tampereella on huonoja häviäjiä

Sisäasiainministeriön päätös sijoittaa Pirkanmaan-Satakunnan hätäkeskus Poriin oli oikeaan osunut, mitattiinpa sitä millä mittarilla tahansa.

Nykyisellä Satakunnan hätäkeskuksella on käytössään muutama vuosi sitten Porin palo-poliisiaseman alle valmistuneet ajanmukaiset ja riittävät tilat, jotka ovat suojassa poikkeusolojen varalta. Samassa korttelissa sijaitsee myös valtakunnallisen hätäkeskuslaitoksen hallintoyksikkö, ja on luonnollista, että hätäkeskuslaitoksen kanssa samassa kaupungissa toimii jatkossakin yksi maan hätäkeskuksista.

Satakunnan ja Pirkanmaan hätäkeskusalueet yhdistetään vuoden 2013 aikana, ja laajennetun alueen hätäkeskuksesta kilpaili Porin kanssa Tampere, jossa toimii nykyinen Pirkanmaan hätäkeskus.

Sisäministeri Anne Holmlundin (kok) julkistettua hätäkeskusten uudet sijoituspaikat tiistaina on Tampereella käynnistetty ulvilalaista Holmlundia vastaan voimakas arvosteluryöppy. Häntä on syytetty mm. törkeästä kotiinpäin vedosta, ja torstaina tamperelainen Aamulehti väitti, että hätäkeskus annettiin Poriin väärin perustein.

Tamperelaisten reaktiot osoittavat sen, että Pirkanmaan mahtikaupungissa on huonoja häviäjiä. Tampere on tottunut saamaan sen, minkä se on halunnut, ja kun se nyt hävisi pienemmälleen eli Porille, häviö on otettu raskaana iskuna.

Pirkanmaan hätäkeskuksen henkilöstölle päätös tietää siirtymistä töihin Poriin. Kaupunki on luvannut muuttajille tukipaketin, ja työmatkana Tampereen ja Porin väli ei ole ylivoimainen. Ainakin se on kumpaankin suuntaan yhtä pitkä.

Koska tosiasiat puhuvat Satakunnan hätäkeskuksen puolesta, ei ministeri Holmlundia kannata syyttää kotiinpäin vedosta. Holmlund ei ole harrastanut sitä tähänkään saakka, ja häntä onkin Satakunnassa moitittu passiivisuudesta kotimaakuntansa asioita kohtaan.
Hätäkeskuspäätöksellään Holmlund toi Poriin joitakin kymmeniä uusia valtion työpaikkoja, ja samalla hän pelasti ainakin palasen myös omaa nahkaansa ajatellen tulevia eduskuntavaaleja, sillä Holmlundin asemaa kokoomuksen sisäisessä kisassa ei ole pidetty kovin vahvana.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva