Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

9.3.2010 - 8-tie tarvitsee muutakin kuin tehovalvontaa

Liikkuva poliisi on aloittanut valtatie 8:lla liikenteen valvontakampanjan, jossa tarkkaillaan erityisesti raskaan liikenteen mutta myös muiden tiellä liikkuvien käyttäytymistä. Tehovalvonnan tavoitteena on osaltaan parantaa valtatien liikenneturvallisuutta.

Poliisin tehovalvonta onkin paikallaan, sillä tilastot osoittavat, että valtatie 8 on erityisesti Porin ja Turun välillä maamme vaarallisimpia pääteitä. Liikennemäärät ovat kasvaneet nopeasti, ja erityisen paljon on kasvanut raskaan liikenteen osuus. Liikenteen kasvun odotetaan jatkuvan tien välityskykyä suurempana ainakin vuoteen 2030 saakka.

Suuret liikennemäärät ovat heikentäneet kasitien turvallisuutta merkittävästi. Tilastojen mukaan Porin ja Turun välisellä osuudella tapahtui vuosina 2004-2008 yli tuhat liikenneonnettomuutta, joissa kuoli 10 ihmistä sekä loukkaantui 278, ja lisää uhreja tuli viime vuonna.

Kasitien muuttaminen turvallisemmaksi tarvitsee kuitenkin myös muita toimia kuin poliisin tehovalvontaa tai kameratolppia. Sen tietää jokainen tietä käyttänyt.

Vanhaa valtatietä pitää parantaa rakenteellisesti. Tietä pitää leventää erityisesti Porin ja Rauman välillä sekä Porissa Hyvelän ja Söörmarkun välillä. Vaikka ei vaadittaisikaan tien muuttamista nelikaistaiseksi, pitäisi rakentaa ohituskaistoja. Valtatiellä on myös liikaa pienten sivuteiden risteyksiä, joita tulisi poistaa, ja niiden välistä liikennettä varten pitäisi rakentaa rinnakkaisteitä. Suuria risteyksiä olisi muutettava eritasoliittymiksi.

Valtatie 8:n parantamiseksi on tehty useita suunnitelmia, ja esimerkiksi Satakunnassa kasitien parantamista on pidetty maakunnan kärkihankkeena pitkään. Varsinais-Suomen ELY-keskus tekee parhaillaan Turku-Pori -välin kehittämissuunnitelmaa, mutta sen rahoituksesta ei ole tietoa.

Turun päässä 8-tiellä on tehty jo mittavia parannuksia, mutta Porin ja Rauman sekä Hyvelän ja Söörmarkun välit odottavat yhä toimenpiteitä. Seuraavaksi olisikin vuoro parantaa satakuntalaista liikenneturvallisuutta.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva