Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

2.3.2010 - Sairaanhoitopiiriltä oikea ratkaisu

Satakunnan sairaanhoitopiiri julkisti maanantaina Rauman kaupungille tekemänsä vaihtoehtoiset ehdotukset, joissa kummassakin se antaa periksi Rauman kaupungin ja raumalaisten tahdolle säilyttää suurin piirtein nykyiset erikoissairaanhoidon palvelut Raumalla myös jatkossa.
Antamalla periksi raumalaisten Medi-Rauma -hankkeelle Satakunnan sairaanhoitopiiri toivoo samalla, että Rauma pysyisi jatkossakin Satakunnan sairaanhoitopiirin jäsenenä.
Raumahan on jo neuvotellut liittymisestä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin, mikäli se saa haluamansa palvelut Turusta, ja Rauman kaupunki on tehnyt sopimuksia terveydenhuollon yhteistyöstä Vakka-Suomen kuntien kanssa.
Sairaanhoitopiirin hallitus päätti tarjota raumalaisille sovinnon kättä ja myöntyä Medi-Raumaan joko sosiaali- ja terveydenhuollon kokeiluhankkeena tai sairaanhoitopiirin ja kaupungin yhteisenä liikelaitoksena.
Sairaanhoitopiirin nyt tekemä ratkaisu on oikea, vaikka vielä ei tiedetä sitä, miten Rauman kaupunki siihen suhtautuu. Kaupunginhallitus pohtii asiaa ensi maanantaina. Raumalaisten ensikommenteissa ei ehdotuksia kuitenkaan tyrmätä. Esimerkiksi Rauman johtohenkilöihin edelleen lukeutuva Eero Laine (sd) näkee Uuden Ajan haastattelussa ehdotuksilla myönteisiäkin puolia, vaikka tietyt muotoseikat ärsyttävätkin.
Pitkässä kiistassa on ollut kyse paitsi raumalaisten erikoissairaanhoidosta myös Satakunnan maakuntahengestä ja tulevaisuudesta. Sairaanhoitopiiri ryhtyikin neuvottelemaan jo vahvasti Turkuun suuntautumassa olleen Rauman kanssa uudelleen Satakunnan poliittisten piirijärjestöjen painostuksesta. Nyt pitää vain toivoa, ettei ehdotus tullut liian myöhään, ja että raumalaiset tarttuvat täkyyn.
Mielenkiintoista tilanteessa on myös se, että raumalaisten paluusta Satakuntaan neuvottelee mm. yhtymähallituksen puheenjohtaja Kauko Juhantalo (kesk), joka on Kankaanpäästä, jolla taas näyttää olevan haluja lähteä Satakunnasta Pirkanmaalle.
Satakunnasta on ristivetoa valitettavan moneen suuntaan.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva