Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

26.2.2010 - Laimeaa olympiahuumaa

Vancouverin talviolympialaisten loppu häämöttää, eivätkä urheiluhullut suomalaiset ole päässeet vielä hehkuttamaan kunnon olympiahuumalla. Suomalaisten urheilijoiden menestys kisoissa on ollut suuri pettymys, ja suurimmat toiveet ovat enää jääkiekkoilijoiden varassa.

Tätä kirjoitettaessa suomalaisten mitalisaaliina on ainoastaan Peetu Piiroisen hopea lumilautailusta. Perinteisissä suomalaislajeissa menestys on ollut vaatimatonta. Erityisesti naishiihtäjiltämme on odotettu paljon, mutta tähtemme ovat epäonnistuneet mitalijahdissaan, elleivät naiset ole sitten tuoneet torstain ja perjantain välisenä yönä viestimitalia. Mitaliin ovat saattaneet saman yön aikana yltää myös naiskiekkoilijamme tai yhdistetyn miehet.

Pistesijakin on nykyoloissa monessa lajissa suomalaisille hyvä saavutus kuten vaikkapa pikaluistelussa tai miesten hiihdossa. Mieshiihtäjiemme viestin viides sija oli jopa erinomainen suoritus, kun vertaa siihen, miten he ovat pärjänneet viime aikoina maailman laduilla.

Pistesija ei ole kuitenkaan tyydyttävä sellaisille urheilijoille, jotka ennen olympialaisia ovat saavuttaneet voittoja maailmancupeissa niin hiihdossa, mäkihypyssä kuin alppilajeissakin.

Suomalaisen urheilukansan odotukset Vancouverista olivat suuret, mutta odotuksia ruokkivat 12 mitalia tavoitteekseen asettanut Suomen olympiakomitea sekä urheilijat itse, osittain myös media.

Penkkiurheilijat ja urheilujohtajat taisivat unohtaa, että myös perinteisten suomalaislajien kärkeen on tullut koko ajan uusia maita, joiden urheilijat ovat nyt menestyneet suomalaisia paremmin.

Kun Suomen joukkue ensi viikolla palaa kotiin, on niin olympiakomiteassa kuin lajiliitoissa aika käynnistää vakavat keskustelut siitä, ovatko niiden valmennusmenetelmät kohdallaan. On puhuttu rahapulastakin. Nykymenolla rahaa on luvassa varmasti entistä vähemmän.

Olivat syyt mitkä tahansa, puutteet pitää korjata. Tarvittaessa on vaihdettavat urheilujohtajia. Se on helpompaa kuin urheilijoiden vaihtaminen.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva