Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

23.2.2010 - Media ei aiheuttanut Porin johtajuuskriisiä

Porin kaupunginhallituksen puheenjohtajiston maanantain ulostulo kaupungintalon työilmapiiriä ja johtajuuskriisiä koskevassa jupakassa sai outoja piirteitä.

Pikaisesti koolle kutsutussa tiedotustilaisuudessa kaupunginhallitus kertoi toimittajille, ettei se kerro mitään. Sen sijaan hallituksen johto ja keskushallinnon työilmapiiriä selvittävä konsultti arvostelivat mediaa, joka heidän mielestään on toiminut asiattomasti.
Tiedotusvälineitä arvosteltiin mm. siitä, että luottamuksellisesta ilmapiiriselvityksestä on käyty julkista keskustelua, lehdistössä on ollut pikaoikeudenkäyntejä, ja tiedotusvälineet ovat toiminnallaan lisänneet epäluottamusta ja tuskaa kaupungintalon henkilöstön keskuudessa.

Nämä ovat outoja väitteitä, kun otetaan huomioon, että kunnallishallinnon pitäisi olla julkista hallintoa.

Median tehtävänä on kertoa mitä kunnallishallinnossa tapahtuu, sillä hallinnon kohteena ovat viime kädessä kuntalaiset. Tässä tapauksessa kuntalaisilla on ollut oikeus tietää, mitä heidän virkamiehensä tekevät ja miten virkamiehiä johdetaan.

Valitettavaa on ollut se, että todellista ja luotettavaa tietoa kaupungintalon työilmapiiristä ja sen hoidosta tai johtajuuskriisistä on annettu julkisuuteen niukasti. Se on antanut tilaa väärälle mutta myös oikeaan osuneelle spekuloinnille.

Tiettävästi kaupungin tiedotuspäällikkö Tapio Furuholm on suljettu pois tämän kriisin tiedottamisesta, koska hän on myös osallisena siinä. Nyt jos koskaan kaupunginhallitus olisi kuitenkin tarvinnut ammatillisia ohjeita, miten se tiedottamista hoitaa.

Porissa eletään nyt esimerkkiä siitä, kuinka kriisitiedottaminen voi epäonnistua. Päättäjien on syytä muistaa, että media ei ole synnyttänyt Porin johtajuuskriisiä, vaan kriisi on sisäsiittoinen.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva