Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

12.2.2010 - Kilkun pitää terästäytyä

Porin kaupungintalon huonon työilmapiirin ja kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen ympärillä käytävä kohu on kiihtynyt nyt niin vakavaksi, että kaupungin päättäjien on toimittava ripeästi.
Erityisesti terästäytymisen vaatimus koskee kaupunginhallituksen puheenjohtajaa Pentti Kilkkua (kok), joka on salailulla ja aikailulla aiheuttanut tilanteen kärjistymistä.
Kun sotkun viimeisimmässä vaiheessa viisi johtavaa virkamiestä lähetti kaupunginhallituksen puheenjohtajistolle kirjelmän, jossa valitettiin Luukkosen työskentelytavoista viraston sisällä, niin kesti kaksi viikkoa, ennen kuin kaupunginhallituksessa viime maanantaina tartuttiin asiaan. Tällöinkin kirjelmä otettiin esille vasta, kun sosialidemokraattinen ryhmä sitä Pentti Kilkulta vaati.
Edelleenkään puheenjohtaja ei ole antanut johtavien virkamiesten jättämää kirjelmää koko kaupunginhallituksen luettavaksi, vaan hän on pelkästään referoinut sitä jäsenille. Kilkku on vedonnut salailussa kaupunginjohtaja Luukkosen yksilönsuojaan. Samaan aikaan tietoja kirjelmän sisällöstä ja yleensä kaupungintalon työilmapiiristä valuu julkisuuteen omia epämääräisiä teitään, ja huhut vain heikentävät kaupunginjohtajan yksilönsuojaa.
Onkin pakko kysyä, mitä Porin kaupunginhallituksen vaikenevalla tiedotuslinjalla on saatu aikaan? Tuskin ainakaan paljon myönteistä.
Kuten Porin johtavat sosialidemokraatit ovat jo lausunnoissaan torstaina vaatineet, on kaupunginhallituksen muutettava linjaansa. Sen on puheenjohtajansa Pentti Kilkun johdolla ryhdyttävä määrätietoisesti ongelman ratkaisuun eikä odottaa, mitä tilannetta selvittämään palkattu konsultti ensi syksynä saa aikaan.
Kaupunginhallituksen on myös tultava asiassa julkisuuteen ja kerrottava kuntalaisille, mistä todella on nyt kysymys, ja mitä se aikoo tehdä. Päättäjät ovat sen porilaisille veronmaksajille velkaa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva