Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

22.1.2010 - Pyhäjärviseudulla tarvitaan yhteistyötä

Pyhäjärviseudun kuntien Euran, Säkylän ja Köyliön tekeillä olleen kuntaliitoksen kaaduttua keskisen Satakunnan pasmat menivät hetkeksi sekaisin, mutta nyt näyttää siltä, että liitoksen raunioilta syntyy nopeasti uutta.
Kuntakolmikko on jo ryhtynyt puhumaan yhteistyön tiivistämisestä, ja se on hyvä, sillä yksinään eivät kunnat pitkän päälle selviä - ei edes Eura, jonka talous on kolmikosta parhaalla tolalla. Säkylähän alkaa olla kriisikunta, ja samaan suuntaan kulkee Köyliönkin tie.
Vaikka Köyliön kunta on ollut hieman sivussa Euran ja Säkylän kädenväännöstä, niin sen arvo saattaa vielä nousta, jos Köyliö päättää jatkaa liitosneuvotteluja Euran kanssa. Euralaiset pystyisivät ehkä vielä nielemään Köyliön talousvaikeudet, ja Köyliölle liitos olisi pelastus.
Joka tapauksessa on erinomaista, että Pyhäjärviseudulla ollaan valmiita nyt neuvottelemaan sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöstä, joka saattaa poikia muutakin yhteistyötä. Kyseessä ei ole vain Pyhäjärviseudun tulevaisuus, sillä sopu on myös yksi askel palauttaa koko Satakunnan yhtenäisyys, jota erinäiset riidat ovat viime aikoina murentaneet.
Muodostamalla yhteistoiminta-alueen Eura, Säkylä ja Köyliö saavuttavat 20 000 asukkaan kokonaisuuden, jota valtiovalta edellyttää sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisessä.
Tässä suhteessa kolmikko on tavallaan pakkoraossa, sillä Eura on hylännyt Harjavalta-vetoisen Keski-Satakunnan vaihtoehdon, johon taas Euran toinen naapuri Eurajoki näyttäisi mieltyneen. Säkylä puolestaan lienee lopullisesti hylännyt yhteistyön Huittisten kanssa.
Toisaalta Huittisten saaminen mukaan Pyhäjärviseudun kimppaan olisi Satakunnalle myönteistä, mutta tämä taitaa olla toiveajattelua. Huittisillahan on jo toinen jalka Loimaalla ja Varsinais-Suomessa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva