Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

19.1.2010 - Satakunnan saatava pitää hätäkeskus

Valtion aluehallinnon sinänsä aivan liian nopea uudistamistahti jatkuu kevättalven kuluessa päätöksellä siitä, mihin sijoitetaan uudet, aiempaa suuremmilla alueilla toimivat hätäkeskukset.
Sisäministeriössä on jo lyöty lukkoon se, että Satakunta ja Pirkanmaa muodostavat jatkossa yhteisen hätäkeskusalueen, mutta avoinna on, kumpaan maakuntaan hätäkeskus sijoitetaan.
Ei ainoastaan satakuntalaisittain vaan myös yleisen edun kannalta järkevintä on säilyttää hätäkeskus Satakunnassa ja Porissa, jossa keskuksella on jo muutama vuosi sitten rakennetut uudet maanalaiset ja ajanmukaiset tilat, ja jossa on myös toimialan valtakunnallisen hallinnon, hätäkeskuslaitoksen pääpaikka.
Avainasemassa sijaintipaikasta päätettäessä on ulvilalainen sisäministeri .000Anne Holmlund (kok). Häneltä on viimein syytä odottaa kotimaakunnan suosimista, joka tässä tapauksessa on kaiken lisäksi helposti perusteltavissa.
Kun Anne Holmlund hieman yllättäen nimitettiin Vanhasen hallituksen sisäministeriksi, häneen asetettiin Satakunnassa puoluekantaan katsomatta melkoisia odotuksia. Edellinen satakuntalaisministeri, kokemäkeläinen .000Juha Korkeaoja (kesk) ei pystynyt liiemmin järjestämään mannaa Satakuntaan, ja toistaiseksi myös Holmlundin ministeripostin hyöty maakunnalle on ollut pettymys.
Toki hätäkeskusasiassa on näytön paikka koko satakuntalaiselle edunvalvonnalle, kuten maakunnan muille kansanedustajille ja Satakuntaliitolle.
Kokonaan oma lukunsa on se, miksi hätäkeskusuudistuksessa on niputettu yhteen Satakunta ja Pirkanmaa, kun muussa aluehallinnossa Satakunta on juuri vuodenvaihteessa yhdistetty Varsinais-Suomen kanssa.
Porvarihallituksen harjoittama hallinnon paljolti näennäinen uudistaminen onkin paitsi tempoilevaa, myös ristiriitaista.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva