Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

15.1.2010 - Rakentaminen elpyy Satakunnassa

Samaan aikaan, kun asiantuntijat ovat eri mieltä taantuman taittumisen aikataulusta, on siellä täällä näkyvissä selviä merkkejä taittumisesta. Rakentamisen tahti on yksi suhdannemittari, ja ainakin Satakunnassa tuo mittari näyttäisi jo hieman parempaa.

Uuden Ajan keräämien tietojen mukaan esimerkiksi omakotitalojen rakentaminen ei Satakunnassa laskenut viime vuonna enää niin nopeasti kuin 2007, jolloin taantuman merkit olivat jo näkyvissä. Silloin into omakotirakentamiseen suorastaan romahti erityisesti Porissa ja Raumalla. Tuoreimpien tietojen mukaan pientalopuolella nähtiin näissä keskuksissa jo hienoista piristystä, vaikka miinuksella ollaan edelleen.

Uudisrakentaminen yleisesti hiljeni viime vuonna Satakunnassa selvästi, mutta jo vuoden lopulla alkoi taas uusia nostureita nousta esimerkiksi Porin keskustan silhuettiin. Tänä vuonna on luvassa edelleen uusia kerrostaloja kaupungin keskustaan.

Porin kaupunki toimi esimerkillisesti aloittamalla uuden uimahallin rakennustyömaan. Paitsi työpaikkoja rakentajille se luo elvyttävää henkeä, vaikka hankkeella on arvostelijansakin.

Porvarihallitus on luvannut elvyttävää rahaa rakentamiseen, mutta todelliset teot ovat jääneet vajaiksi.

Hallitukselle voidaan antaa kehujakin esimerkiksi taloyhtiöille suunnatusta suhdanneavustuksesta peruskorjaushankkeisiin. Pelkästään Porissa avustus on poikinut 25 miljoonan euron investoinnit vanhojen kerros- ja rivitalojen asumistasoon ja töitä rakentajille.

Valtion osuus kustannuksista on 10 prosenttia, joten valtaosa jää tavalla tai toisella asukkaiden itsensä maksettaviksi. Avustus olisi voinut olla suurempikin.

Taantuman seuraukset näkyvät kuitenkin pitkään, ja esimerkiksi työttömyyden huipun odotetaan olevan vasta edessä. Hallituksen on panostettava yhä enemmän elvyttäviin hankkeisiin tuoden suomalaisille töitä.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva