Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

20.10.2009 - Keskusta tiivisti rivit Vanhasen tueksi

Pääministeri, keskustajohtaja Matti Vanhanen arvioi asemansa vahvemmaksi kuin koskaan. YLE:n pääministerin haastattelutunnilla annettu arvio koski Vanhasen suhdetta puolueeseensa. Keskustalaiset ovat tiivistäneet rivinsä ja tukevat vaalirahoituskohussa ryöpytettyä johtajaansa. Vastaavaa on tapahtunut ennenkin. Keskustalaiset eivät siedä johtajansa arvostelua muilta kuin keskustalaisilta.

Poliittisen uskottavuuden monien silmissä pahoin menettänyt Vanhanen saattaa näin saada puolueväeltään tukea jatkokaudelle keskusta puheenjohtajana. Se tarkoittaisi myös, että hän johtaa keskustan vaaleihin 2011.

Vanhasen haave kolmesta perättäisestä pääministerikaudesta on yhä elossa. Tätä ei pidä unohtaa, kun arvioidaan Vanhasen toimintaa. Harmaaksi haukutulta pääministeriltä ei puutu kunnianhimoa, ja kaksi kautta tehtävässä antaa vankan pohjan jatkopyrkimyksille. Ne tosin voivat kaatua hetkessä politiikan tuulen suunnan kääntyessä. Sellaistakin on tapahtunut.

Oman puolueen tuen vahvistuminen tuli Vanhaselle sopivaan aikaan. Hänen johtamansa hallituksen sisällä jännitteet ovat alkaneet nousta. Niiden hallitseminen kävisi perin vaikeaksi, jos pääministeri samanaikaisesti joutuisi epäilemään omien tukea.

Keskustan poliittinen ykköshaastaja porvaripuolella, kokoomus, on arvostellut ajatuksia vaalikampanjoiden katoista, jotka miellyttävät keskustaa. Kokoomus on hyökännyt myös vihreiden kimppuun väittäen vihreiden energialinjausten uhkaavan hyvinvointiyhteiskuntaa, koska ”vihreät tekevät kaikkensa, jotta energia olisi Suomessa mahdollisimman kallista”. Vihreät tietysti torjuvat kokoomusarvostelun.

Keskinäisellä nujakoinnillaan hallitus kääntää huomiota sivuun vaalirahoituskohusta. Vanhanen ei lähtenyt peräämään kunniaansa lautakasa–väitteiden jäljiltä. Hän tyytyy siirtämään epäilyt väitteiden todenperäisyydestä YLE:n hartioille.

Kansalaisilla olisi oikeus tietää asioiden oikea laita. Epätietoisuuden jatkuminen vaikeuttaa poliittisen luottamuksen jälleenrakennusta. Kaikesta päätellen kuilun partaalta pelastunut Vanhanen ei taida tuntea siitä erityistä huolta.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva