Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

4.9.2009 - Puolustetaan hyvinvointiyhteiskuntaa

Suomi on viime vuodet etääntynyt yhteiskunnasta, jossa sosiaalinen oikeudenmukaisuus, toimivat julkiset palvelut, kohtuulliset tuloerot, hyvä työllisyys ja ihmisten tasavertaisuus ovat kunniassa. Markkinavoimat ovat ottaneet paikan politiikalta kehityksen ohjaajana. Niiden on annettu ottaa ohjat käsiinsä. Tuloksena on hyvinvointiyhteiskunnan romuttumisen uhka.

Julkiset hyvinvointipalvelut eivät synny tyhjästä, vaan ne rakennetaan verovaroin. Veropohjaa on rapautettu tieten ja tiedostamatta, mutta yhtä kaikki palvelujen rahoitus on käynyt yhä tiukemmaksi.

Edellinen hallitus lopetti varallisuusveron. Nykyinen hallitus ajaa Suomeen kelvotonta tasaverotusta, ja se on holtittomilla veronkevennyksillään vienyt eväät tehokkaalta, julkisten menojen harkittuihin lisäyksiin perustuvalta elvytykseltä. Veronmaksua laistetaan mahdollisuudella, jonka pääomatulojen kevyt verotus antaa varakkaiden käyttöön.

Verouudistusta valmisteltaessa tulisi muistaa, että verotuksella tasataan tuloeroja ja veron määrää veronmaksukyky. Työn verotus on pidettävä kohtuullisena, mutta yleinen veropohja laajana. Sitä kautta syntyvät tuotot hyvinvointipalvelujen rahoittamiseksi.

Talouskriisin varjolla hallitus on lisännyt yhteiskunnallista eriarvoisuutta. Arvonlisäveron korotus kohtelee pienituloisia kovemmin kuin hyvätuloisia.

Työllisyyden ylläpitämisen tulisi olla hallituksen ykkösaihe, mutta työttömyyden kasvua ei ehkäise, jos hallitus kaavailee koulutus– ja tukityöllistämistoimia ainoastaan 4!p500 ihmiselle työttömyyden kasvettua 70!p000 henkilöllä. Työttömyys lisää ihmisten syrjäytymisen uhkaa varsinkin nyt, kun sosiaalipalveluja joudutaan karsimaan kuntien talousvaikeuksien seurauksena.

Hyvinvointiyhteiskuntaa puolustetaan pitämällä huolta työllisyydestä. Se voi tarkoittaa yhtä hyvin metsäteollisuuden toimintaedellytysten turvaamista kuin riittäviä resursseja aktiiviselle työvoimapolitiikalle.

Vaikka hallitus ei työttömyydestä niin välitäkään, kaikkien suomalaisen työn tulevaisuudesta huolta kantavien kannattaa yhdistää voimat. SDP tarjoaa tässä yhteistyötä, jonka turvin hyvinvointiyhteiskunta on alun perin rakennettu.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva