Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

9.7.2009 - Keva-sotkulla pitkät jäljet

Kuntien eläkevakuutuksen Kevan sijoitustoimista Rovaniemen moottorikelkkatehtaan yhteydessä ei ole löydetty laittomuuksia. Se on huojentanut Kevan luottamushenkilöistä koostuvan johdon mieltä. Samoin toimitusjohtaja Markku Kauppisen (kesk.) ero, joka näytti toteutuneen ”vähän autettuna”. Keskustan vaalirahoituksesta noussut kohu ja Kevan linkittyminen siihen Kauppisen kautta eivät silti ole vielä historiaa.

Kevan toimitusjohtajana Kauppinen poikkesi pahasti sivupolulle osallistuessaan keskustan vaalirahoitusta koskeneisiin tilaisuuksiin ja vaikuttaessaan ilmeisesti myös rahoituksen kanavointiin eri ehdokkaille. Toiminta on horjuttanut Kevan uskottavuutta puolen miljoonan suomalaisen eläkevakuuttajana.

Kauppisen ero ei taida riittää palauttamaan täyttä luottamusta Kevaan. Sen hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.) sai Kauppisen ehdotuksesta vaalitukea keskustan rahasammokseen takomalta Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistykseltä. Katajan mahdollisuudet jatkaa tehtävässään on kyseenalaistettu. Kevan uskottavuuden näkökulmasta hänenkin väistymisensä olisi perusteltua, vaikkei väärinkäytöksistä olekaan näyttöä.

Vaalirahoituskohu nousi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin ilmoitettua, ettei hän avaa vaalirahoitustaan, koska siitä ei koidu rangaistusta. Sen jälkeen keskustan rahoituskuvioista on saatu pala kerrallaan selkoa, enemmän julkisuuden kuin puolueen itsensä esille tuomana. Puheenjohtaja Matti Vanhanenkin on muistanut rahoitussotkun käänteissä tosiasioita vain sitä mukaa kuin niitä on tullut julkisuuteen.

Ehdokkaiden tai puolueiden taloudellisessa tukemisessa ei ole mitään laitonta. Salailu herättää kuitenkin aina epäilyjä toiminnan laillisuudesta. Tästä syystä avoimuuden vaatimus puoluerahoituksessa on perusteltu.

Keskustan sotkut heittävät varjon kaiken puoluetoiminnan ylle, nyttemmin myös eläkevakuutuksen puolelle, vaikka juuri sen pitäisi nauttia ehdotonta luottamusta vakuutettujen silmissä. Tässä on aiheutettu suuria vahinkoja.

Demokratialle uhka nousee rahan vallasta. Rahalla vaikutetaan puolueiden menestykseen vaaleissa. Liikemiesten ostopalvelu järjesti maahan porvarihallituksen. Jäljet pelottavat sekä hallituksen syntytavassa että sen työskentelyn tuloksissa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva