Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

23.6.2009 - Keskusta on sotkenut omat ja Kevan asiat

Eduskunnan kesätauko näytti tuovan keskustan puheenjohtajalle, pääministeri Matti Vanhaselle edes jonkinlaisen rauhan keskustan rahoitussotkujen selvittelyssä. Toisin kuitenkin kävi. Uusia tietoja ja kytkentöjä tuntuu pelkästään Nova Groupiin liittyen tulevan esiin jatkuvasti.


Eivätkä asiat hautaudu kesän alle. Konkurssiasiamies käynnistää Nova Groupissa SDP:n vaatimalla tavalla erityistilintarkastuksen.


Myös Kuntien eläkevakuutuksen keskustalaisen toimitusjohtajan Markku Kauppisen toimet ovat suurennuslasin alla. Kevan hallitus kuuli hänen selvityksensä viime viikon keskiviikkona. Kaksi päivää selvityksen jälkeen Kevan hallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja pyysi valtionvarainministeriötä selvittämään Kevan ja Nova Groupin väliset yhteydet, jotta luottamus Kevaan palautuisi.


Nova Groupin selvitys voi tuoda tuloksiakin. Yhtiön tilintarkastaja huomautti jo vuotta 2007 koskevassa tilintarkastuskertomuksessaan, että yhtiö on käyttänyt varoja tarkoituksiin, joille ei löydy liiketaloudellista perustetta. Käytettyjen rahojen määrä on myös ollut kohtuuton ottaen huomioon yhtiön tilan.


Valtiovarainministeriö miettii tällä viikolla, miten se Keva-sotkua selvittää. Siinä voikin olla tekeminen, sillä kaikista asioista ei aina papereita löydy.


Mutta Kevan toimitusjohtajan Markku Kauppisen rooli on joka tapauksessa joutunut kyseenalaiseen valoon. Liikaa asioita on sattunut samaan aikaan.


Kevan Kauppinen oli mukana Nova Groupin johdon ja pääministerin kanssa palaverissa, jossa keskusteltiin vaalirahoituksesta. Nova Group lahjoitti keskustalle suuren summan vaalityöhön. Sen jälkeen Keva rahoitti Nova Groupin moottorikelkkatehtaan rakentamisen Rovaniemellä.


Voi olla, että Kevan kannalta Nova Groupin tehdashankkeen rahoittaminen oli aivan perusteltu ja kannattava toimi. Sitä se oli varmasti myös Nova Groupin kannalta. 20 miljoonan euron rahoitussummassa säästää nopeasti satoja tuhansia euroja, jos ehdot ovat hitusenkin paremmat kuin muissa tarjouksissa.


Voi myös olla, että keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen ei ole tiennyt kaikkia yksityiskohtia siitä, miten hänen johtamansa puolueen toimintaa rahoitetaan. Mutta nyt esille tulleissa tapahtumissa ei ole enää kysymys yksityiskohdista vaan periaatteista.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva