Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

2.6.2009 - Hallitus viivyttelee kohtalokkaasti

Hallitus kuvitellee, että selviää kevyesti opposition työttömyydestä tekemästä välikysymyksestä. Selviääkin, jos ajatellaan vain enemmistöjä ja vähemmistöjä. Sen sijaan sisällöllisesti hallitus on heikoilla. Pelot työttömyyden hallitsemattomasta kasvusta yltyvät. Vastalääkkeet, jos niitä ylipäätään hallitukselta löytyy, näyttävät viipyvän kohtalokkaasti. Elvistely veroelvytyksen varaan nojaavan talouspolitiikan tehoista torjua työttömyyttä kumisee tyhjyyttä.


Millään ei voi välttyä käsitykseltä, että hallitus vähättelisi työttömyyden kasvun tuomia uhkia. Työttömyyden hoitoon on myönnetty vähemmän varoja kuin työllisyyden ollessa hyvällä tolalla. TE–keskuksia uhkaa määrärahojen loppuminen kesken vuoden. Lisäksi töitä joudutaan tekemään niukoin henkilöresurssein, voimavarojen ylärajoilla. Ne eivät tahdo riittää tarvittavien henkilökohtaisten palvelujen tarjoamiseen työttömälle työnhakijalle.


Työttömien aktivoinnilta puuttuu määrärahoja, ja monilta on tämän vuoksi noussut tie pystyyn koulutukseen pääsyssä. Ilman lisävaroja pääsy työvoimahallinnon tarjoamiin mahdollisuuksiin vaikeutuu tuntuvasti, mikä lisää avointa työttömyyttä.


Hallitus aikoo tuoda lisäbudjetin eduskuntaan samassa yhteydessä budjettiriihen kanssa. Lisäbudjetin mahdolliset työllisyysmäärärahat ovat tästä syystä käytettävissä aikaisintaan lokakuussa. Viivyttely kertoo hallituksen nuivasta asenteesta. Työttömyyden kasvun torjunnassa ripeys olisi nyt valttia. Se myös olisi valtiontaloudelle edullisempaa kuin päästää työttömyys pahasti valloilleen.


Talousnäkymät eivät lupaa korjausliikettä työllisyyteen. Sen vuoksi kaikki keinot parantaa työllisyyttä on hyödynnettävä. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ehdotti hiljattain valtion tuottavuusohjelman jäädyttämistä. Ohjelman vuoksi mm. työvoimatoimistot kärsivät pulaa voimavaroista, mikä on suoraan pois työttömien palveluista. Hallitusryhmiä ehdotus ei ole viljalti kiinnostanut.
Talouskriisin seuraamukset osuvat voimakkaasti myös nuoriin, joille työ– tai harjoittelupaikan saaminen on nyt hyvin vaikeaa. Se voi merkitä jäämistä ulos koulutuksesta tai työelämästä.


Vanhasen hallitus tarjoaa työttömille ja sen uhkan alla eläville vain epämääräisiä näköaloja tulevaisuuteen.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva