Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

19.5.2009 - Työttömyys voi kaataa Sinnemäen haaveet

Vihreiden uusi puheenjohtaja Anni Sinnemäki nousee pikapuoliin myös hallitukseen Tarja Cronbergin seuraajaksi työministerinä. Uuden ministerin olisi löydettävä lääkkeet pahenevaan työttömyyteen, joka kohtelee kaltoin erityisesti nuoria. Jos tulevaisuutta ennustaa nykyisen hallituksen ja sen vihreän työministerin saavutusten valossa, nuorten osa pysyy kovana.
Sinnemäki on 35–vuotias, mutta se ei takaa, että hän pystyisi hallituksessa kääntämään suuntaa nuuorten työllisyyden hyväksi. Vanhasen hallitusta leimaavat työllisyyskysymyksissä voimattomuus ja toimettomuus. Kaiken kukkuraksi on käynyt ilmi, että hallituksen hanke nuorisotyöttömyyden lievittämiseksi 19 miljoonalla eurolla on lähinnä kikkailua. Kysymys ei ole lisärahoituksesta, vaan siitä, että tuon verran rahaa siirrettiin muutosturvarahoista nuorisotyöttömyyden hyväksi.
Sinnemäellä on kova urakka edessä, mikäli hän haluaa aidosti ottaa hoitaakseen Suomen työllisyyden pahimmat pulmat. Hallitus valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) etunenässä haluaa siirtää työllisyysmäärärahoista päättämisen elokuulle lisätalousarvioesitykseen. Jos se annetaan eduskunnalle syksyn budjettiriihen yhteydessä, esitykseen sisältyvät määrärahat olisivat käytössä vasta lokakuussa. Mielenkiintoista on nähdä, miten Sinnemäki aikoo kattaa määrärahoihin tämän vuoksi väistämättä syntyvän monen kuukauden mittaisen vajeen.
Pahinta on, jos hallituksen toimettomuus kaatuu työttömien työnhakijoiden niskoille. Kevään päätteeksi oppilaitoksista valmistuu tuhansia nuoria etsimään ensimmäistä työpaikkaansa. Kaikille se ei onnistu, ja ilman työtä jääneille hallituksella on vain vähän annettavaa. Hallitus on hassannut tehokkaan elvytyksen mahdollisuudet suurituloisia suosiviin veronkevennyksiin.
Siitä voi nousta hankala kompastuskivi Sinnemäen haaveille tehdä vihreistä keskisuuri eduskuntapuolue. Vihreillä on paljon kannatusta nuorissa. Jos heidän työttömyyteensä entisestään kasvaa, vaurioiden korjaaminen vie runsaasti aikaa, kuten viime lama opetti. Siitä koituva poliittinen lasku kuuluu silloin Sinnemäelle ja vihreille.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva