Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

31.3.2009 - Soinin pätkätyökaavailut arveluttavat

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini osallistuu ehdokkaana Euroopan parlamentin vaaleihin. Vielä pari kuukautta sitten hän oli toisella kannalla. Suomen tunnetuimpiin EU-kriitikkoihin lukeutuva Soini selitti käännöstään, että maailma ympärillä on muuttunut, ja ihmisen mielikin voi muuttua.

Lisäksi Soini on tehnyt selväksi, että hän aikoo olla ehdokkaana vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Se tarkoittaa, että jos hän tulee valituksi Euroopan parlamenttiin, hän joutuu jättämään kesken sen viisivuotisen toimikauden, mikäli pystyy uusimaan kansanedustajan valtakirjansa Suomessa. Soinin nykyisen kannatuksen valossa on mahdollista, että ovet Brysseliin avautuvat ja parin vuoden kuluttua siitä mies istuu jälleen Suomen eduskunnassa.

Soinin poukkoilua voi selittää kahdella tekijällä. Hän haluaa hyödyntää perussuomalaisten poliittisen myötätuulen, ja tehdä samalla pesäeroa puolueensa liepeille ilmestyneeseen rasismiin. Puolueen helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho sai hiljattain syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Soinin käännös vei häneltä mahdollisuudet päästä perussuomalaisten ehdokkaaksi.

Ei yksi pääsky kesää tee, eikä Halla-ahon EU-ehdokkuuden torppaaminen puhdista perussuomalaisia rasismia koskevista epäilyistä. Soinin puheiden ja puolueen jäsenistössä ilmaistujen näkemysten välillä on eroja. Soini torjuu rasismin, koska hän ei puheenjohtajana muuta voi. Puolueen nurkista löytyy kuitenkin toisenlaista ajattelua. Halla-aho ei ole yksinäinen susi.

Soini sortui ehdokkuudellaan pelin politiikkaan. Ajatus parin vuoden rupeamasta EU:ssa on torso. Euroopan parlamentin valta on kasvussa. Sen päätöksillä on entistä suurempi merkitys suomalaistenkin arjessa. Todelliset vaikutusmahdollisuudet parlamentin päätöksiin eivät synny hetkessä, kuten eivät eduskunnassakaan.

Etukäteen pätkätyöläiseksi ilmoittautuminen kuulostaa siten lähinnä parlamenttityön pilkkaamiselta. EU-kriitikkona Soini jättää tieten tahtoen käyttämättä parhaat keinot korjata havaitsemiaan epäkohtia unionissa.

Siitä voi päätellä, että hänen motiivinsa pyrkiä parlamenttiin ovat jossakin muualla kuin pyrkimyksissä kehittää EU:ta. Äänestäjillä on oikeus saada tietoonsa todelliset syyt.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva