Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

17.3.2009 - Keskusta tuskailee kokoomuksen lujaa otetta

Eläkekiista nosti näkyville hallituksen sisäisiä jännitteitä, joista voi päätellä, ettei meno juuri nyt suju erityisen auvoisesti. Keskusta ja kokoomus moitiskelevat toisiaan, ja molemmille on jäänyt hampaankoloon vihreiden pyrkimys istua samanaikaisesti kahdella tuolilla: hallituksessa ja oppositiossa.

Keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas suuntasi kritiikin kokoomusjohtaja Jyrki Kataiseen, jota hän nimeä tosin mainitsematta syytti epälojaalista toiminnasta kela-maksun poiston ja eläkekiistan yhteydessä.

Rantakangas ruoski hallituskumppaniaan toteamalla, että ”kokoomus asettaa suurteollisuuden edut hallitusyhteistyön pelisääntöjen ja vastuullisen talouspolitiikan edelle”. Hänen mielestään kokoomus ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK ovat pelanneet vahvasti yhteen ”edistäessään suuryritysten etuja palkansaajien ja perusturvan varassa elävien kustannuksella”.

Rantakankaan heitto, että kansalaisten on saatava tietää, kenen etuja kokoomus hallituksesta käsin paimentaa, paljastaa keskustan pelot. Kokoomus on osoittautunut määrätietoiseksi hallituskumppaniksi, ja omilla vastuualueillaan se on pannut toimeksi. Veropolitiikassa kokoomusjäljet pelottavat kyllä muitakin kuin keskustalaisia.

Kysymys on veropohjan rapautumisesta, viime kädessä siitä, että yhteiskunnan kyky huolehtia huono-osaisimmistaan heikkenee. Kokoomuslaisen valtiovarainministerin johdolla veropohjaan on louhittu miljardiluokan lovea.

Autoveron, perintöveron, osinkoverotuksen, metsäverotuksen, ruuan arvonlisäveron ja pellon myyntivoiton verotuksen muutokset merkitsevät pysyvää supistusta verotuottoihin. Kevennyksiä ei ole tehty suhdannesyistä.

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) kuvaa tilanteen hyvin todetessaan (Uutispäivä Demari 16.3.), että pääministeri Vanhanen ja Katainen ovat ”nyökänneet lähes jokaiselle ovesta sisään kävelleelle verolobbarille ja heidän toiveilleen”.

Keskusta kipuilee kokoomuksen vahvassa otteessa. Puolueiden keskinäisjännitteet syövät tehoa hallituksen toiminnasta. Talouskriisin taltuttamisessa tarvittavaa tarmoa haaskaantuu keskinäiseen kahinointiin. Kohdistus on pielessä. Näissä oloissa kansakunta maksaa siitä kalliisti.

 

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva