Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

26.2.2009 - Farssien farssi

Ulvilan kivulias päätöksenteko siitä, liittyykö kaupunki perusteilla olevaan nauhakaupunkiin vai suuntautuuko Poriin, johti maanantai-iltana harvinaislaatuiseen demonstraatioon kaupunginvaltuuston  kokouksessa.

Valtuuston  kokous jouduttiin keskeyttämään, kun Harjavallan, Kokemäen, Nakkilan ja Ulvilan kuntaliitosta kannattavat marssivat yllättäen ulos valtuuston kokouksesta.

Syy ulosmarssiin oli, etteivät nauhakaupungin kannattajat halunneet ottaa kuntaliitosasiaa uudelleen käsittelyyn, ”koska asiaa ei ollut riittävästi valmisteltu”.

Kuntaliitosasiasta on nyt Ulvilan päätöksentekoelimissä kehittynyt farssien farssi, joka murentaa vakavasti kuntalaisten luottamusta kunnalliseen päätöksentekoon ja päättäjien kykyyn kuunnella kuntalaisten mielipiteitä.

Koko farssi sai alkunsa siitä, että neljän kunnan kuntaliitosasiaa valmisteltiin Ulvilassa alunperinkin salamyhkäisesti vain parin luottamushenkilön toimesta syrjäyttämällä jopa keskeiset luottamushenkilöt kaupunginhallituksessa. Myöskään keskeisiä valtuustoryhmiä asiasta ei informoitu.

Selvitys nauhakaupungin muodostamisesta käynnistettiin toukokuussa ja tuotiin päätöksentekoon vasta joulukuussa. Salamyhkäisyyttä korosti, ettei kuntaliitosasiaa tuotu  avoimesti kansalaiskeskusteluun myöskään kunnallisvaalien edellä, vaikka kysymys oli Ulvilan kannalta mitä keskeisimmästä asiasta. Keskustelutilaisuudet järjestettiin vasta vaalien jälkeen.

Suurin virhe oli se, ettei päätöksenteossa noudatettu kuntalaisten keskuudessa suoritetun mielipidetiedustelun tulosta. Siinä enemmistö vastusti nauhakaupunkiin liittymistä ja kannatti itsenäistä Ulvilaa ja sote-yhteistyötä Porin kanssa.

Monien yllätykseksi Ulvilan kaupunginvaltuusto yhden äänen enemmistöllä päätti pyyhkiä kuntalaismielipiteellä pöytää ja hyväksyä kuntaliitoksen nauhakaupunkiin. Siitäkin huolimatta, että päätöksentekovaiheessa tiedettiin tämän vuoden alusta aloittavan valtuuston enemmistön olevan päinvastaista mieltä.

Asian ottamista uudelleen käsiteltäväksi valtuustossa on kaupunginhallitusportaassa ilmiselvästi jarrutettu eri verukkein. Viimeinen näytös näyteltiin viime maanantaina, kun nauhakaupungin kannattajat marssivat ulos valtuuston kokouksesta, koska pelkäsivät jäävänsä häviölle äänestyksessä.

Ulosmarssista muodostui farssi. On selvää, että uusi valtuusto tulee kaikesta jarrutuksesta huolimatta käsittelemään kuntaliitosasian uudelleen ja kääntämään suunnan kohti Poria.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva