Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

18.11.2008 - SDP muistutti hallitusta työttömyydestä

SDP suuntasi katseensa viime viikonvaihteen puoluevaltuuston kokouksessaan käsillä olevan taantuman tuomiin muutostarpeisiin. Kasvavana uhkana on työttömyyden lisääntyminen. Siihen hallitus ei ole kiinnittänyt riittävästi huomiota.

Se tuntuu luottavan lähinnä hyvätuloisten veronkorotuksiin, joiden teho kulutuskysynnän ja sitä kautta työllisyyden ylläpitämisessä on todettu vähäiseksi. Kysymys on ideologisesta valinnasta, ei tilanteen vaatimasta talouspolitiikasta.

Puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mielestä nyt tarvitaan voimakkaasti elvyttävää politiikkaa. Hän uudistikin yhteistyötarjouksen hallitukselle elvyttävän työllisyysohjelman rakentamiseksi.

SDP:n lääkkeitä talousvaivoihin ovat muutosturvan kehittäminen, leikkuriksi osoittautuneen valtion tuottavuusohjelman korjaaminen, koulutuksen lisääminen ja panostukset rakentamiseen sekä vientisektorin tukemiseen.

Taantuman torjumiseksi olisi järkevää käynnistää julkisia hankkeita, kuten esimerkiksi homekoulujen korjaaminen, raideliikenteen ja muiden väylien parannuskohteita. Ne toisivat töitä ja pitäisivät yllä kulutuskysyntää. Sitä paitsi ne ovat muutenkin välttämättömiä. Talouskasvun hidastuessa olisi hyvä tilaisuus toteuttaa ne.

Hallitus on ollut korostetun nihkeä SDP:n ehdotuksille. Ylimielisyyden syistä kansanedustaja Antti Kalliomäki on esittänyt varteenotettavia näkemyksiä. Hänen mielestään kokoomus on tietoisesti ajamassa demareita poliittiseen paitsioon ja pitkäkestoiseen oppositioon.

Kalliomäen mukaan SDP:n on ”löydettävä itsensä ja oltava aidosti yksimielinen”. Hänelle on syntynyt sellainen kuva, että kokoomus olisi aloittanut suoranaisen kiristyksen ja uhkailun perustuslain uudistustyössä, kun siellä on arvioitu tulevien presidenttien roolia.
 Kokoomus uhkaa SDP:tä joutumisesta poliittiselle sivuraiteelle, jos se jatkaa presidentin valtaoikeuksien puolustamista vastoin kokoomuslaisten haluja. Kokoomus on vaalimenestysten tuella muuttunut yhä vallantäyteisemmäksi ja vallan sokaisemaksi puolueeksi.

SDP:n taas on saatava joukkonsa puhaltamaan yhteen hiileen hyvin nopeasti. Jos maa ajautuu lamaan, työttömyys nousee ja ihmiset eivät selviä arjestaan, kuka heitä puolustaa? SDP on ollut vahvimmillaan silloin, kun se on puolustanut yhteiskunnan heikompiosaisia.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva