Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

30.10.2008 - Jälkipyykki jo huuhteluvaiheessa

Viime eduskuntavaalien jälkeen käytiin sosialidemokraattisen puolueen piirissä niin pitkä jälkipyykki, että pesu ei meinannut millään loppua. Lopulta sekä puheenjohtaja Eero Heinäluoma ja puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta linkosivat itsensä tehtävistään, molemmat odottamatta. He kantoivat vastuunsa monen mielestä turhankin suoraselkäisesti.

Puolue ripotteli päälleen tuhkaa niin pitkään ja runsaasti, että sitä riitti vielä uuden vetovaljakon Jutta Urpilaisen ja Ari Korhosen harteille.

Ei ole väärin tulkita, että viime sunnuntain kuntavaaleissa ei ollut päästy täysin irti puolueen huonosta eduskuntavaalituloksesta.
Toisaalta kesällä valittu uusi puheenjohtaja kesäloma-aikojen jälkeen ehti tehdä täysipainoista kenttätyötä vain noin kolme kuukautta.

Kuntavaaleissa tuli turpiin ja SDP menetti asemiaan etenkin suurissa kaupungeissa. Vasemmistopuolueiden tehtäväksi jää nyt monessa kunnassa vahtikoiran rooli.

Taantuman uhatessa kuntien on varottava painamasta paniikkinappulaa. Terveyspalvelut on voitava turvata huonompinakin aikoina. Perheiden hyvinvointiin on panostettava entistä enemmän, jotta syrjäytyminen ja ajautuminen epätoivoisiin ratkaisuihin voitaisiin estää.

Vanhenevan väestön palvelujen järjestäminen vaatii tuntuvia resursseja. Työkenttää riittää myös sosialidemokraattisille valtuutetuille.

Vaalitappiosta huolimatta tunnelma vaalityöhän osallistuneiden tuhansien talkoolaisten keskuudessa oli hyvä. Suuri pyörä on kääntymässä. Tätä prosessia sosialidemokraateilla ei ole varaa pysäyttää.

Puolue tarvitsee toki kehittyäkseen myös kriittisiä kannanottoja. Ne ovat sille suorastaan elinehto. Toivoisi kuitenkin, että kunnallisvaalien arvostelusta ei tulisi kenellekään elämäntehtävä. Eduskuntavaalien jälkeen jo kilpailevien puolueiden piirissä ihmeteltiin, milloin demareiden itseruoskinta oikein loppuu.

Vaalivankkureista on tullut puolueille ikiliikkujia, joiden kuskin pukille olisi aina ehdittävä. SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen touhuaa jo täyttä päätä ensi vuoden eurovaalien kimpussa.

Vaikka iso sihti on jo 2011 eduskuntavaaleissa, yhdetkään vaalit eivät ole suurille puolueille välivaalit. EU:n vaikutus koko euroalueen hyvinvointiin on kiistaton. Jo viime viikkojen käsittämättömän suuret rahoitusjärjestelyt kertovat omaa kieltään EU:n roolista jäsenmailleen: Kaveria ei jätetä.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva