Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

2.10.2008 - SDP pitää huolta julkisista palveluista

Kampanjointi kuntavaaleissa tiivistyy. Vaalipäivään on aikaa runsaat kolme viikkoa. Puolueiden poliittinen viesti on tiivistetty iskusanoiksi ja -lauseiksi.

Kolmen suurimman puolueen kannatus on valtakunnallisissa mittauksissa havaittu tasaiseksi. Vaaliasetelma tuskin voisi olla jännittävämpi. Äänestäjät päättävät kuitenkin näissä vaaleissa ensisijaisesti oman kuntansa ehdokkaista ja asioista. Yleisiä poliittisia päätelmiä tuloksista silti tehdään ja on lupa tehdäkin.

Neljä vuotta sitten äänestysinto jäi 58,6 prosenttiin. Kuntaliiton kesäinen tutkimus ennakoi pientä parannusta aktiivisuuteen. Nuorten passiivisuus vaaleissa on silti huomattavaa ja huolta herättävää. Heidän mielenkiintonsa virkistäminen teettää puolueille töitä.

SDP:n tavoitteena on tehdä kuntalaisten unelmista totta koskivatpa ne sitten terveyttä, sivistystä tai menestystä. Tavoitteiden toteutuminen vaatii äänestäjiltä vahvaa valtakirjaa. Kysymys on heidän arkensa parantamisesta.

Puolueen vaaliteemat ovat muotoutuneet kansalaispalautteen avulla. Hyvät terveyspalvelut ovat toivelistan kärjessä. Ne on saatava nykyistä paremmin vastaamaan ihmisten tarpeita. Yksi keino siihen on SDP:n esittämä terveyskeskusten laaturemontti.

Yksinään se ei riitä. Tarvitaan myös riittävät resurssit, sekä rahaa että henkilöstöä. Tinkimällä avokätisistä, hyvätuloisia suosivista veronkevennyksistä voitaisiin rahoittaa jo merkittävä osa parannuksista.

SDP käy vaaleihin konkreettisin teemoin, joiden rahoitus on harkittu myös valmiiksi. Sitä kautta on nähtävissä ero hallituspuolueiden poliittisiin linjauksiin. Sosialidemokraatit haluavat panostaa julkisiin palveluihin, jotka ovat hyvinvointivaltion ydin. Se vastaa toiveita, joita kansalaiset ovat esittäneet: mieluummin hyvät palvelut kuin veronalennukset. Oikeistolainen hallitus ajaa aivan toista linjaa.

Sosialidemokraatit lähestyvät äänestäjiä viestillä, että on tärkeää pitää julkiset palvelut hyvässä kunnossa. Se on monin tavoin kuntalaisen edun mukaista. Apua saa tarvittaessa ja apua saavat nekin, joilla ei ole varaa yksityisiin palveluihin. Hyvät julkiset palvelut toimivat ennaltaehkäisevästi. Se vaikuttaa myönteisesti kuntatalouteen. Talouden vankka pohja varmistaa, että palveluja kehitetään jatkossakin.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva