Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

18.9.2008 - SDP:llä on vaihtoehto hallituksen linjalle

Hallituksen ensi vuoden talousarvio on saanut rinnalleen haastajan. SDP:n tekemä esitys tarjoaa todellisen vaihtoehdon hallituksen politiikalle.
Kysymys ei ole pinnallisista eroista. SDP näkee yhteiskunnalliset tarpeet pieni- ja keskituloisten näkökulmasta. Hallitus pitää huolta hyväosaisista.
Sosialidemokraatit painottavat verolinjauksissaan yhteiskunnallista tasavertaisuutta ja ympäristöä. Veronkevennykset toteutetaan puolueen ehdotuksessa niin, että niistä pääsevät osallisiksi myös ne eläkeläiset ja pienituloiset, jotka eivät maksa valtionveroa.
He jäävät hallituksen esityksen perusteella kokonaan kevennysten ulkopuolelle. SDP:n esitys toisi tulonlisää noin 30 euroa kuukaudessa, mikä on moninkertaisesti se summa, jonka hallituksen ajaman alennuksen ruuan arvonlisäveroon uskotaan tuovan. Kaiken lisäksi ne 4 euroa kuukaudessa ovat jo kadonneet hintojen nousuun ja kaupan katteisiin.
SDP tekisi tilaa veronalennukselle luopumalla ruuan alv-alennuksesta. Valtiolle tulonmenetys on kummassakin tapauksessa noin 450 miljoonaa, mutta SDP:n malli tuo pienituloisille enemmän rahaa käteen. He käyttävät sen suurituloisia todennäköisemmin myös kulutukseen, mikä vahvistaisi kotimaista kysyntää. Epävarmoissa talouden oloissa luottamuksen lisääminen ei ole pahitteeksi.
Veronkevennysten hallituksen esitystä oikeudenmukaisempi kohdennus ei riitä SDP:lle. Se haluaa lisäksi mm. terveyskeskuksiin laaturemontin, lapsilisiin kaikille 10 euron korotuksen, aikaistuksia julkisiin investointeihin ja asteittaisen siirtymisen maksuttomaan päivähoitoon.
Läpikäyvänä ajatuksena on panna erilaiset julkiset palvelut kuntoon. Tämä vahvistaisi kansalaisten yhdenvertaisuutta. Hallitus taas tekee voitavansa saattaakseen julkiset palvelut markkinavoimien vietäväksi. Eriarvoisuuden kasvulle se ei halua panna suitsia.
SDP:n tavoitteet eivät toteudu ilmaiseksi. Rahoituksessa nousevat esille mm. ympäristöverot, myyntivoiton verotuksen tiukentaminen ja veronkierron vaikeuttaminen. Näillä ja eräillä muilla toimilla hyväosaisetkin saataisiin osallistumaan talkoisiin suomalaisen hyvinvointimallin säilyttämiseksi ja kehittämiseksi.
Se on SDP:lle tärkeää toisin kuin hallitukselle. Politiikan sisällöissä on eroja.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva