Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

27.6.2008 - Hallituspuolueiden verolinjat ristissä

Hallituspuolueiden kannattajista vihreät suhtautuivat taannoisessa mielipidekyselyssä kaikkein epäilevimmin hallituksen mahdollisuuksiin päästä tavoitteisiinsa. Vihreät epäilevät myös hallituksen veropolitiikkaa, ja ristivetoa on lisäksi ympäristöasioissa. Sinivihreän hallituksen julkikuvaan on ilmaantunut sisältä päin säröjä yllättävän nopeasti.


 Vihreän liiton puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg myöhentäisi suunnitellut tuloveronkevennykset ensi vuodelta vuoteen 2010. Hän katsoo, ettei kevennyksiä tarvita nyt työllisyyden takia. Jos inflaatio onnistutaan saamaan kuriin, palkankorotukset huolehtivat Cronbergin mielestä ensi vuonna ostovoiman kasvusta.


Veronkevennysten myöhennys ei käy muille hallituspuolueille, kuten ei myöskään vihreiden ajatus kiristää pääomaverotusta. Päähallituspuolueiden mielestä suhdannetilanne puoltaa jo ensi vuoteen kohdistuvia veronkevennyksiä. Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan hallitus toteuttaa ohjelmansa mukaisia verolinjauksia.

Ulospäin hallituksen verolinja vaikuttaa sekavalta. Tulee erilaisia viestejä, mikä heikentää hallituksen talouspolitiikan uskottavuutta. Yhtään lisää epävarmuutta ei nyt tarvita, sillä talouskehitys on muutenkin hidastumassa. Sen sijaan tarvittaisiin vakautta ja luottamusta siihen, että talouspolitiikkaa ohjataan määrätietoisesti. Samoin siihen, että hallituksella on siinä yhteinen näkemys ja tahto toteuttaa se. Valitettavasti juuri tästä näyttää kiikastavan.

Keskustalainen ympäristöministeri Paula Lehtomäki ajatteli ääneen, että Kollajan tekoaltaan rakentaminen voisi olla mahdollista, ja saman puolueen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen on puhunut Vuotoksen tekoaltaan puolesta. Molemmat hankkeet ovat punainen vaate vihreille.
 Nämä lukevat hallitusohjelmaa siten, etteivät hankkeet sisälly siihen. Jos hankkeisiin halutaan ryhtyä, hallitusohjelma pitäisi neuvotella uusiksi. Siihen vihreät eivät varmaankaan suostu. Hallitusyhteistyö ajautuu silloin umpikujaan.

Sinivihreä hallitus sai aloittaa edeltäjänsä petaamissa suotuisissa oloissa. Ensimmäisten vastatuulien alkaessa puhaltaa hallituspuolueiden keskinäinen yhteistyö osoittaa repsottamisen merkkejä. Miten käykään, jos eteen tulevat todella kovat ajat.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva