Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

10.6.2008 - SDP hakee uusin voimin kannatusta tavoitteilleen

SDP:n uusi puheenjohtaja Jutta Urpilainen joutuu monen edeltäjänsä tavoin miettimään ratkaisua siihen, miten saada puolue kansalaisten parissa yhtä suosituksi kuin sen edustamat perusarvot. Onnistuminen tässä toisi SDP:lle pitkäksi aikaa suurimman puolueen aseman.


 Jos puolueen perusarvot puhuttelevat kansalaisia, mutta ne kääntyvät heikosti poliittiseksi kannatukseksi, on mietittävä poliittisen viestin sisällön hienosäätöä, mutta myös tapaa, jolla viestiä viedään eteenpäin. SDP:n puoluekokous Hämeenlinnassa rakensi viestille nykyaikaisen pohjan, ja teki henkilövalinnoillaan selväksi, että esitystapakin uudistuu.
 Kokous käänsi historian lehteä paitsi puheenjohtajavalinnallaan myös jättämällä lopullisesti taakseen viime vuoden vaalitappiossa kärvistelyn. Mahdollisuuden tähän tarjosi Eero Heinäluoma ratkaisullaan vetäytyä puheenjohtajan paikalta. Puoluejohto uudistui kokonaisuudessaan jopa ennakoitua enemmän. Vanha taakka ei paina sen hartioita. Vaikka historiaan ei tule katkoksia, uusi johto pääsee antamaan näyttönsä hyvistä lähtökohdista.


 Oppositioasema tekee tehtävästä vaikean. Tavoitteet muuntuvat käytännöksi paljon hitaammin kuin jos SDP toimisi hallituspuolueena. Sen vuoksi on tärkeää rakentaa pitkäjänteisesti uskottavaa omaa linjaa, jota ollaan valmiita toteuttamaan heti kun tilaisuus siihen tulee.


 Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus ovat SDP:n arvopilareita. Ne johtavat eriarvoisuutta vähentävään politiikkaan. Puoluekokouksen vaatimus verouudistuksesta palvelee tätä tavoitetta. Perusarvoihin tukeutuu myös ajatus lapsiperheiden ja asunnottomien aseman parantamisesta.


 SDP on ikänsä osannut muita puolueita paremmin aistia ajasta muutostarpeet ja muovata ne poliittisiksi ohjelmiksi ja konkreettisiksi tavoitteiksi. Sisällön hallinta on ollut kovaa luokkaa. Vaikka asiantuntemusta ei kukaan ole kiistänyt, yhteys äänestäjään on silti säröillyt. Puoluekokous Hämeenlinnassa katsoi rohkeasti peiliin syitä tähän etsiessään, ja teki ratkaisunsa.
 Uudelle johdolle kasautuvat tämän vuoksi kaksinkertaiset odotukset. Sen on hallittava politiikan sisältö ja sen lisäksi kyettävä viestimään tavoitteensa äänestäjiä puhuttelevasti. Media on siinä väline, jolla tosin on omat pyrkimyksensä, mutta jonka hyödyntämisessä on viisasta pitää yhteistyön ovet auki mahdollisimman laajasti.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva