Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

6.6.2008 - SDP asettelee uusia askelmerkkejä

SDP:n puoluekokoukseen kohdistuva mielenkiinto tiivistyy tänään, jolloin puolueelle valitaan uusi johto. Kun sekä puheenjohtaja että puoluesihteeri vaihtuvat samassa kokouksessa, voidaan puhua murrosvaiheesta. Jos valitsijat vielä päätyvät tekemään johdossa selkeän sukupolvenvaihdoksen, SDP lähtee Hämeenlinnasta perusteellisesti uudistuneena.

Muutosta tukevat myös tulevaisuusohjelmat, joissa on haettu puolueen vastauksia lähitulevaisuuden kysymyksiin liittyivät ne sitten talouspolitiikkaan, henkiseen tai fyysiseen hyvinvointiin tai suomalaisen työn tulevaisuuteen.

Useimmiten henkilökysymysten varjoon jäävät poliittiset linjaukset muodostavat kuitenkin niin SDP:n kuin muidenkin puolueiden toiminnalle tukirangan, jonka avulla vaali- ja muut tavoitteet asetetaan. SDP:n ohjelmien punaisena lankana kulkee teema Reilu Suomi. Kansalaisten eriarvoisuus on nykyisen hallituksen aikana lisääntynyt. Sille kehitykselle SDP haluaa panna pisteen.

Vaalirahoitusjupakka kertoo sekin eriarvoisuudesta, eikä ihme, että väistyvä puheenjohtaja Eero Heinäluoma kovisteli sotkun ytimeen uponnutta keskustaa ja sen puheenjohtajaa Matti Vanhasta. Vanhasen johtama hallitus on Heinäluoman mielestä ”rampa ankka”, jonka toimintakyky on sotkun seurauksena heikentynyt. Heinäluoma hämmästeli pääministerin tapaa hoitaa kriisiä vastuuta pakoilemalla.

SDP:n johto arvioi tilanteen niin vakavaksi, että mahdollisuus ennenaikaisiin vaaleihin on olemassa. Vaikka niiden todennäköisyys ei olisi suuri, vastaavaa asetelmaa kesken vaalikauden saa hakea melko kaukaa menneisyydestä. Vanhasen hallitus on onnistunut saamaan asiansa mutkalle yllättävän nopeasti.

Mentiinpä vaaleihin ennenaikaisesti tai säännönmukaisesti vuonna 2011 SDP:n ohjelmatyö on luonut hyvän pohjan valmistella yksityiskohtaiset vaali- ja hallitusohjelmatavoitteet. Ohjelmat antavat vauhtia ja suunnan puolueen toiminnalle.

Järjestökoneiston voitelu on uuden puoluesihteerin keskeisiä tehtäviä. Ehdokkaat ovatkin hyvin yksituumaisesti painottaneet paneutumistaan järjestöasioihin.

Puoluekokousedustajien käsissä on tänäänkin isoja asioita. He valitsevat puoluejohdon, ulospäin näkyvimmän osan SDP:tä. Tehtävä on vastuullinen, mutta myös kiehtovan mielenkiintoinen.

 

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva