Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 243, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Työ ja talous

Palvelualan myllerrykset vähentävät kiinnostusta alaa kohtaan

14.12.2017 09:00

Kuva: Palvelualan myllerrykset vähentävät kiinnostusta alaa kohtaan

Entistä harvempi suomalainen haluaa kauppaan töihin. Palvelualan ammattiliiton PAMin teettämän tutkimuksen mukaan työikäiset ovat huomanneet kaupan alan vaikeudet.

Kiinnostus myös majoitus- ja ravitsemisalaan näyttää hiipuneen merkittävästi parin viime vuoden aikana. Vielä vuosikymmenen alussa työikäisistä lähes kaksi viidestä liitti alaan mielikuvan mielenkiintoisista töistä.

LUE LISÄÄ

Politiikka

Haatainen vaatii seksuaaliseen häirintään nollatoleranssia

14.12.2017 09:00

SDP:n presidenttiehdokas, kansanedustaja Tuula Haatainen ehdotti, että seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi yhteiskunnasta harkitaan lainsäädäntöä. Haatainen käytti asiasta puheenvuoron, kun eduskunta Haataisen ja SDP:n aloitteesta keskusteli aiheesta tiistaina.

LUE LISÄÄ

Paikallisesti

Joulukinkkua ei voita mikään

14.12.2017 09:00

Kuva: Joulukinkkua ei voita mikään

Joulukinkun asemaa suomalaisten ruokapöydässä ei näytä uhkaavan mikään. Lihatiedotuksen mukaan kolme neljästä suomalaisesta aikoo tänä jouluna syödä kinkkua ja seitsemään kotitalouteen kymmenestä ostetaan kinkku.

LUE LISÄÄ

kolumnit

Kuumilla kivillä

14.12.2017 09:00

Kuva: Kuumilla kivillä

Viime perjantaina sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila heitti kunnolla löylyä - mutta väärillä lauteilla. Ministeri nimittäin toivotti perjantaina Twitterissä hyvää viikonloppua ja kertoi savusaunan odottavan. Työministeri ehti tykkäämään savusaunapäivityksestä. Eduskunnassa oli samaan aikaan käsittelyssä esitys työttömien aktiivimalliksi. Tyrmistystä herätti, että kummallakin ministerillä oli tärkeämpää tekemistä kuin osallistua vastuualalleen kuuluvan asian keskusteluun.

LUE LISÄÄ

kolumnit

Joulusta harmaaseen arkeen

14.12.2017 09:00

Kuva: Joulusta harmaaseen arkeen

Itsenäisyytemme 100-vuotisjuhlia vietettiin näkyvästi. Harmilliselta tuntui viihteellisyyden ja epäolennaisten asioiden korostuminen jälleen kerran. Vuosi vuoden jälkeen tapahtuu aivan sama: viikkokausia erityisesti aikakauslehdistö märehtii, millaisissa vetimissä kauniimpi sukupuoli suvaitsee saapua tasavallan presidentin vastaanotolle. Miehet pääsevät helpommalla. Harvemmin muotiasiasiantuntijat puuttuvat heidän verhoutumiseensa. Lähes huomiotta jäivät maan hiljaiset, arjen sankarit, jotka ovat tehneet mahdolliseksi itsenäistymisen. Historioitsijat pohtivat jopa itsenäisyyspäivän paikkaa kalenterissamme. Vahvojen perusteiden mukaan se voisi olla lähes yhtä hyvin 15. marraskuuta 1917 tai 4. joulukuuta 1917.

LUE LISÄÄ

LISÄÄ UUTISOTSIKOITA

Nyt kysymme

Yllättikö talvi?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva

 

Kuva: Rajala